
Roza (Gül) hastalığı cilt üzerinde görülen iltihaplanmış kızarıklıklar, sivilce ya da çıbana benzer kabartılar, yüzeysel damar genleşmeleri biçiminde meydana çıkan, daha fazla yüzde ve burun çevrelerinde ortaya çıkan bir hastalıktır. Fakat bu da bu hastalığın yalnızca yüz çevresinde ortaya çıktığı anlamına gelmez. Bedenin diğer bölgelerinde de bu hastalığa rastlamak mümkündür.
Fenilketonüri Hastalığı Nedir ? Nedenleri
Roza hastalığı ( Gül hastalığı ) neden olur?
Öncelikle belirtilmesi gerekmektedir ki bu hastalık her yaş grubunda gözlemlenebilmektedir. Fakat bu hastalığın en çok görülen yaş grubu 30-40 yaş arasıdır. Erkeklere kıyasla kadınlarda daha çok gözlemlenmektedir. Fakat buna karşın erkekler bu hastalığın tedavisine kadınlara kıyasla daha hızlı yanıt vermektedir. Genelde çıban ve sivilce gibi pek önemsenmeyen roza hastalığı diğer iltihaplanmış kabartılara kıyasla daha çok ağrılıdır ve ciddiye alınmadığı takdirde ağrının artması olasıdır.

Migren tedavisi nasıl olur
Roza hastalığı ( Gül Hastalığı ) semptomları nelerdir?
Roza hastalığının henüz sebebi ve kökten tedavi yöntemi tespit edilememiştir. Bu hastalık en basit tabiri ile burun ve çevresinin hassas bir bölge olması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Aşırı derecede soğuk ya da sıcak, genetik faktörler, uzun süre güneş ışığına maruz kalma, aşırı kafeinli ya da alkollü içecekler, sindirim ve bağışıklık sistemi bozuklukları, gündelik ya da iş hayatından kaynaklanan aşırı stres ve sinir birleşmesinden dolayı roza hastalığı meydana gelebilir. Semptomlar ilk görülmeye başladığı zaman koruyucular ve nemlendiriciler ile hastalık giderilmeye çalışır. Bu yöntemler kısa vadede işe yarasa bile uzun vadede kızarıklıklara kalıcı hale gelir. İlk başta kullanılan ürünler iş görmemeye başlar. Bununla beraber hastalık bölgesindeki hassasiyet artar ve yanma hissiyatı kendini göstermeye başlar. Gün geçtikçe hastalık yayılır, iltihap kapmış kabartılar alnı ve burun çevresini sarmaya başlar. Aynı belirtiler zamanla saç dibinde de görülmeye başlayabilir.

Genital uçuk nedir? Nasıl tedavi edilir?
Roza hastalığı ( Gül Hastalığı ) tedavisi
Semptomlara meydana çıktıktan ve hastalığın kendisini göstermesinin ardından düzenli bir şekilde güneş koruyucu kullanmak büyük ölçüde önemlidir. İlerleyen zamanlarda iltihaplanmanın ve ağrıların çoğalmasına sebep olan roza hastalığı çeşitli ağrı kesicilerle doktor kontrolünde kullanılır. Hastalığın etkilerinin hafiflemesiyle antibiyotik tedavisi sonlandırılır ve krem tedavisi sürdürülür. Eğer hastalığa sahip olduğunuza dair şüpheniz varsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.